8 Intrebari esentiale

pe care TREBUIE sa le adresezi medicului tau sau farmacistului

In postarea anterioara am subliniat importanta cunoasterii de catre tine a interactiunilor care pot exista intre mancarea ta preferata si tratamentul prescris de doctorul tau.

Asa cum am promis, mai jos sunt cateva intrebari esentiale pe care tu esti obligat sa le adresezi medicului tau prescriptor sau farmacistului (sau amandorura). Acestea sunt valabile pentru toate tipurile de tratament sau medicamente, fie ele prescrise de medic, vandute in farmacii la liber sau cumparate din magazine naturiste sau dintr-un magazin online de produse naturiste. Cunoasterea acestor informatii este vitala pentru sanatatea ta, asa ca nu fi timid/timida si intreaba-l pe medicul/farmacistul tau urmatoarele:

8 Intrebari esentiale pentru medicul tau

1. Pot consuma un pahar de vin (bere) la masa, daca imi administrez aceste medicamente?

2. Medicamentele prescrise imi pot provoca somnolenta? Daca da, pot sa consum bauturi alcoolice/non-alcoolice in timpul administrarii?

3. Medicamentele le administrez dimineata sau seara?

4. Pot consuma cafea sau bauturi care contin cafeina (cola, energizante etc.) in timpul acestui tratament?

5. Pot sa consum un pahar de lapte sau sa mananc inghetata sau iaurt in timp ce imi administrez aceste medicamente?

6. Pot consuma Grapefruit sau Suc de grapefruit impreuna cu acest tratament?

7. Imi place sa-mi condimentez mancarea cu Ghimbir (care este un anticoagulant natural). Este in regula daca il asociez cu aceste medicamente?

8. Consum Ulei de peste sau Ginko biloba (care sunt anticoagulante naturale). Nu exista nici un risc daca le iau impreuna cu acest tratament?

Ideea de baza este ca multe medicamente prescrise pot interactiona cu alimentele de zi cu zi sau cu bautura ta preferata. Decat sa joci o ruleta Ruseasca mortala, mai bine te informezi corect si complet despre medicamentele care ti-au fost recomandate. Trebuie sa intelegi ca toate aceste substante, in asocieri chiar banale, pot influenta negativ starea ta de sanatate, desi scopul lor este sa te ajute si cel mai bine este sa previi sau sa eviti aceste interactiuni.

 

Cum poti sa faci acest lucru?

Simplu: adreseaza-i medicului tau prescriptor cele 8 intrebari vitale de mai sus, intreaba farmacistul despre efectele nedorite ale medicamentelor, citeste in intregime prospectele care insotesc medicamentele si urmareste postarile de pe Blogul Remedii Online, Blogul Sanatatii tale!

 


Remedii Online
Remedii Online

AuthorLeave a comment

Comments will be approved before showing up.